ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

  Χθες ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στην Αθήνα, συνοδεύων τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ , και εκείθεν οδικώς στο Λαγκαδά.
   Σήμερα το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά συνιερούργησε, προεξάρχοντος του άγοντος τα ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννου, μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέου, Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου.
   Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος αναφέρθηκε στην Χρυσοστομική ερμηνεία της φράσης του Μεγάλου Αγιασμού «ο Ιορδάνης εστράφη εις τα οπίσω», εξηγώντας ότι ο Ιορδάνης ο οποιος προέρχεται από δύο παραποτάμους και εκχύνεται στη Νεκρά Θάλασσα, συμβολίζει τον άνθρωπο, ο οποίος προέρχεται από τον Αδάμ και την Εύα, και μετά την παρακοή όδευε προς το θάνατο, αλλά μετά την ενσάρκωση του Κυρίου ανεστράφη αυτή η καταστροφική πορεία του και οδεύει πλέον προς τη ζωή.
   Προέτρεψε τους πιστούς να ενωτίζονται στη ζωή τους τη φωνή του Θεού «ούτος έστιν ο Υιός μου ο αγαπητός, αυτού ακούετε» και να αναγνωρίζουν το Θεό και στην κτιστή φύση, την οποία ο Κύριος ευλόγησε και αγίασε.
   Τέλος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, του οποίου εξηρε τις αρετές, τα χαρίσματα, τη ρητορική δεινότητα και τη σύνεση, που διακρίνει τις απόψεις του επί διαφόρων θεμάτων και κάλεσε τους πιστούς να αποτελούν πάντα πηγή χαράς για τον Ποιμενάρχη τους.
   Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν Βουλευτές, ο Δήμαρχος Λαγκαδά, πλήθος Κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά και άλλες Μητροπόλεις και πολλοί πιστοί, που αψήφησαν την κακοκαιρία και προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.

 


Εκτύπωση   Email