ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

   Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στη Μύκονο. Στην Θ. Λειτουργία που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος προσκεκλημένος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β’. Ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου καλωσόρισε τον Σεβ. στην ενορία και στο νησί ενώ ο Σεβ. κ. Θεόκλητος ανταπάντησε με λόγους αγάπης προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη μας κ. Δωροθέου Β’. Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Λειτουργικής Προσευχής, ο Σεβ. κ. Θεόκλητος, οι Ιερείς της Χώρας και οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Τρία Πηγάδια όπου τελέσθηκε κατά το έθος, ο Αγιασμός των Υδάτων, παρουσία των κ. Δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, των κ.κ. Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του κ. Διοικητή της 6ης ΜΣΕΠ, του Λιμενάρχη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, του Διοικητή της Πυροσβεστικής και πλήθους πιστών.

  Στη συνέχεια λιτανευτικά, με λάβαρα, εξαπτέρυγα και σημαίες σωματείων και φορέων η ιερά πομπή έφτασε στον γιαλό όπου δίπλα στο ιστορικό Ναΰδριο του Αγίου Νικολάου της «καδένας» (του οποίου πρωτοκτήτωρ υπήρξε η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας) έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο.

  Παρά το ψύχος, η ηλιόλουστη ημέρα ήταν αφορμή να βουτήξουν δεκάδες νέοι για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ιδιαίτερη χαρά και εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι όλοι οι βουτηχτές έλαβαν και φέτος ως ευλογία μια μεγάλη λευκή πετσέτα, που έστειλε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β’, και στην οποία αναγράφονταν η ημερομηνία των Θεοφανείων.

  Στη συνέχεια στο Δημαρχιακό κατάστημα, ο Σεβ. κ. Θεόκλητος συνοδευόμενος από τους Ιερείς ευλόγησαν την Αγιοβασιλειόπιτα του Δήμου και μετέφερε τις εορταστικές και πατρικές ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχη μας. κ. Δωροθέου Β’.


Εκτύπωση   Email