Εκτύπωση

 

  Την Ακολουθία της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, με τη συμμετοχή των ενοριτών της κωμοπόλεως αυτής, η οποία να σημειωθεί είναι η γενήσασα τον ευρέτη της αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης Δημήτριο Βλάση.

  Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του έκανε μια ιστορική αναδρομή από το Σάββατο του Λαζάρου έως και σήμερα και έδωσε την προοπτική των υπολοίπων ημερών με μια διδαχή για όλες της Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος προς τους εκκλησιασθέντες, μεταξύ των οποίων και ο Αντιπρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος κ. Ι. Πολατσίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος κ. Ι. Κουμαριανός και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, το μέλος του ΔΣ της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων κ. Μάρκος Αλβέρτης, ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Φιλοπροόδων Φαλατάδου.

  Εν συνεχεία ο Εφημέριος του Ναού Πρωτοπρ. Άγγελος Τζανουλίνος τον οποίον ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη για την διακονία του και την πνευματική του δράση παρέθεσε με τη βοήθεια των φιλευσεβών κυριών του χωριού παραδοσιακή δοχή στην παρακειμένη αίθουσα.

 Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης