ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β΄ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΑΤΣΙΟΥ-ΓΑΥΡΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

  Στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου, προστάτου και Εφόρου Μπατσίου χοροστάτησε απόψε στον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της περιοχής, της Ηγουμενεύουσας της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενίας και την παρουσία του Δημάρχου Άνδρου, του Αντιδημάρχου και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μπατσίου, του Λιμενάρχη Γαυρίου, Εκπαιδευτικών, Επιτρόπων,Ιεροψαλτών και πιστών από τις Ενορίες Μπατσίου-Γαυρίου, οι οποίοι, παρά το δριμύ ψύχος ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Εκκλησίας.
  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ομίλησε εξ αφορμής της αυριανής εορτής του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου, αναφερθείς στο ασκητικό ήθος της Εκκλησίας και στον τρόπο με τον οποίο αυτό μπορεί μέσα στα πλαίσια της καθημερινότητος να αναδεικνύει ανθρώπους αρετής, πίστεως, σοφίας, πραότητος και αληθείας, τονίζοντας ότι όπως ο Άγιος είχε ως απόδειξη της ταυτότητάς του ένα μικρό Ευαγγέλιο της μητέρας του, έτσι και ο κάθε Χριστιανός ως αποδεικτικά της ταυτότητάς του, μέσα σε ένα κόσμο που αναζητεί απεγνωσμένα πνευματικούς ανθρώπους, οι οποίοι ολοένα και σπανίζουν, να έχει και να προβάλλει το Βάπτισμα και το ιερό Χρίσμα.
  Τέλος, ευχἠθηκε σε όλους για το νέο έτος, και ιδιαίτερα στα πολλά παιδιά, που προσήλθαν και του έψαλαν τα Κάλαντα.
  Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα επισκεφθεί τη Ναυτική Βάση Αμμολόχου και θα ευχηθεί στον Διοικητή, τους Αξιωματικούς και τους οπλίτες.
  Στη συνέχεια, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.Εκτύπωση   Email