Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χοροστάτησε απόψε στον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου, στη Χώρα της Μυκόνου, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη και τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ κ. Ιω. Βρούτση, του Δημάρχου, της Αντιδημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, των Διοικητών της 6ης ΜΣΕΠ, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Αεροδρομίου και του κλιμακίου του Τάγματος Εθνοφυλακής στη Μύκονο, της Πολιτευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού και μεγάλου πλήθους Μυκονίων πιστών.
  Στην ομιλία του, εξ αφορμής του αφθίτου σώματος του Αγίου Γερασίμου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στα όσα και πάλι ήλθαν στο προσκήνιο, σχετικά με το θέμα της αποτέφρωσης των νεκρών, αναπτύξας τη θεολογία της Εκκλησίας για τους κεκοιμημένους και για την, στην αγκάλη της μητέρας γης, αποσύνθεση του ανθρωπίνου σώματος.
  Συνεχὰρη, επίσης, και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, για την προετοιμασία της πανηγύρεως και την εν γένει ποιμαντική του δραστηριότητα.
  Μετά το πέρας της Ακολουθίας, από παρακείμενο του Ναού εστιατόριο, προσεφέρθη σε όλους τους εκκλησιασθέντες παραδοσιακή δοχή.


Εκτύπωση   Email