Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β' ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΑΠΟΨΕ ΤΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΙΒΑΔΑΡΑ, ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ, 1825"

  Στο ιστορικό Θέατρο "ΑΠΟΛΛΩΝ" της Ερμουπόλεως ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β' παρουσίασε απόψε τη Διδακτορική Διατριβή του Ερμουπολίτη Ιατρού Αναισθησιολόγου, με θέμα "ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ, 1825" , σε Εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου "ΠΡΟΣΒΑΣΗ", στον οποίο ο συγγραφέας παρεχὼρησε τα πνευματικά του δικαιώματα,προς ενίσχυση του έργου του.
  Μετά την εισαγωγική προσλαλιά της Προέδρου του Συλλόγου "ΠΡΟΣΒΑΣΗ", κας Ράνιας Νικολοπούλου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προέβη σε μία εμπεριστατωμένη και αναλυτική παρουσίαση της Διατριβής και της ιστορίας του πρώτου Νοσηλευτικού Ιδρύματος της Νεώτερης Ελλάδος, συνεχάρη τον Ιατρό κ. Νικόλαο Λειβαδάρα και απένειμε σ` αυτόν και την ομόζυγό του Ιατρό Αιματολόγο, κα Μαρία Εφραιμίδου-Λειβαδάρα, το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως, επί τη αποχωρήσει τους εκ της ενεργού υπηρεσίας.
  Στην Εκδήλωση παρέστησαν ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμούς, εκπρόσωπος του Επισκόπου των ΡΚαθολικών Σύρου. Ιατροί, Νοσηλευτές και πλήθος Συριανών, που είχαν κατακλύσει την πλατεία και τα θεωρεία του ιστορικού Θεάτρου"ΑΠΟΛΛΩΝ".Εκτύπωση   Email