ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β' ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

  Σύμφωνα με το σημερινό Δελτίο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β', μέλος της Δ.Ι.Σ. , κατ' εντολήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β', πραγματοποίησε στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου Εισήγηση επί τη συμπληρώσει 40 ετών από της ενάρξεως ισχύος του Κατασταστικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ν. 590/1977 Φ.Ε.Κ. 146 τ.Α’).
  Στην προσφώνησή του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι " με αυτή την επετειακή εκδήλωση επιθυμούμε κατ’ αρχάς να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς όσους εκοπίασαν τότε για την ετοιμασία του Καταστατικού Χάρτη, ο οποίος κατά την κρίση των ειδικών είναι ο καλύτερος και μακροβιότερος από πλευράς καταστατικών διατάξεων." Ο Μακαριώτατος συνέχισε λέγοντας ότι "παρεκλήθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, να ασχοληθεί ερευνητικά και να μας εκθέσει τις απόψεις του για τα σημεία του Καταστατικού Χάρτη που μας ευεργέτησαν, ποια σημεία εκείνος προέβλεψε και δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί, καθώς και σε ποιες αλλαγές πρέπει να προβούμε".
  Μετά την ανάγνωση της εκτενούς και εμπεριστατωμένης Εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', ο Μακαριώτατος αφού τον ευχαρίστησε, είπε μεταξύ των άλλων ότι "τα τελευταία σαράντα χρόνια η Εκκλησία, με την βοήθεια του Καταστατικού Χάρτη, πορεύτηκε προς το καλύτερο, αλλά χρέος όλων μας είναι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για βελτίωση σε συνεργασία με την Πολιτεία, ώστε χωρίς εκρήξεις και συγκρούσεις να επιτύχουμε ειλικρινή διάλογο προς επίτευξιν των στόχων μας."

 


Εκτύπωση   Email