ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β' ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟ ΝΕΩΡΙΟ

Τον Εντιμώτατο Πρέσβυ των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt συνήντησε σήμερα το απόγευμα στο Γραφείο του, στην Αμερικανική Πρεσβεία Αθηνών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', ανταποδίδοντας την επίσκεψή του στο Επισκοπείο Ερμουπόλεως, στις 17 Αυγούστου.
  Ο κ. Πρέσβυς εδέχθη με εγκαρδιότητα τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β', με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για θέματα που αφορούν τη Σύρο και ειδικώτερα τις εξελίξεις σχετικά με το “ΝΕΩΡΙΟ” και τις τρέχουσες διαδικασίες, για τη μεταβίβασή του.
  Ο κ. Πρέσβυς διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Αμερικανική Πρεσβεία στηρίζουν την ευόδωση της προσπάθειας επαναλειτουργίας του "ΝΕΩΡΙΟΥ" ως Ναυπηγοεπισκευαστικής Μονάδας και της μεταβίβασης του Ναυπηγείου στην Εταιρεία ONEX.
  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' του ανέφερε τα προβλήματα, που αυτή την ώρα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου και κατά συνέπεια και η οικονομία του νησιού, τον ευχαρίστησε για τη συνέχιση της θετικής συμβολής του στην υπόθεση αυτή και του προσέφερε αντίγραφο της εικόνος του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, για την οποία ιδιαιτέρως ο κ. Πρέσβυς τον ευχαρίστησε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ο Άγιος είναι προστάτης των ναυτικών και των εργαζομένων στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις”.Εκτύπωση   Email