ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΕΥΣΕΒΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΗΝΕΣΕ ΤΟΥΣ ΜΥΚΟΝΙΟΥΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β'

Στον παρακείμενο του ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Φανουρίου, πάλαι ποτέ Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , με τη συμμετοχή του Εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, του Αναλογίου διακονηθεντος υπό του Μουσικολογιωτάτου Πρωτοψάλτου Γεωργίου  Καμαριάρη.    .
Πλήθη πιστών Μυκονίων και παραθεριζόντων, κάθε ηλικίας, μεταξύ των οποίων η Επαρχιακή Σύμβουλος κα Μαρουσούλα Χανιώτη και ο Αντιδήμαρχος κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος, προσήλθαν και παρηκολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, κομίζοντες πίττες, κατά το έθος, οι οποίες ευλογήθησαν προ του πέρατος της ιεράς Μυσταγωγίας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ομιλία του επήνεσε τους Μυκονίους για τη φιλευσέβειά τους και την εμμονή τους στις πατρώες παραδόσεις, τις οποίες έχουν καλλιεργήσει στην ψυχή τους το φίλεργον και η ανύστακτη ποιμαντική μέριμνα των Εφημερίων του νησιού, οι οποίοι συνεχίζουν επάξια την παρακαταθήκη που παρέλαβαν από τους προκατόχους τους.
Εξ αφορμής δε του Ευαγγελικού Αναγνώσματος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' υπογράμμισε ότι ο Κύριος δεν απαξιώνει τον πλούτο και τους πλουσίους, αλλά κακίζει την προσκόλληση σε πράγματα, που τελικά δεν επιτρέπει στον άνθρωπο να δει, πέρα από τον εγωισμό και τον εαυτό του, και το συνάνθρωπό του και, μέσα από τη διακονία του προς αυτόν, να "δει" τον Ίδιο το Θεό.  


Εκτύπωση   Email