Ο “ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ” ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Το εσπέρας της Τετάρτης, 23 Αυγούστου, εορτής της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων, που βρίσκεται στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, τελέσθηκε, κατά το Τυπικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, η Ακολουθία των Εγκωμίων προς τη Θεοτόκο, μετ' Εσπερινού και Αρτοκλασίας, την οποία συνδιοργάνωσαν η Εκκλησιαστική Επιτροπή, το Φιλόπτωχο Ταμείο και το Χορευτικό Τμήμα της Νεανικής Συντροφιάς του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Σύρου.

Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Σωτήρος, Αρχιμ. Νικόλαος Γαβαλάς ομίλησε για τη μεσιτεία της Θεοτόκου και την αγάπη Της προς τους ανθρὠπους, προτρέποντας τους πολυπληθείς παρισταμένους να εκδηλώσουν και αυτοί αισθήματα αγάπης προς το συνάνθρωπο, διά της συμμετοχής τους στον διεξαγόμενο από την Ιερά Μητρόπολη Έρανο Αγάπης και Φιλαδελφίας, χάρη στον οποίο στηρίζονται δεκάδες εμπερίστατες οικογένειες.   

Στη συνέχεια, ο Εφημέριος του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης, ευχαρίστησε όλους, όσοι συνήργησαν στην διοργάνωση της εορτής. τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Σύρου. την κτήτορα του Παρεκκλησίου Οικογένεια κ. Παναγιώτη Δεναξά, τις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου και τη Νεανική Συντροφιά του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου, τον Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο, τους Πρεσβυτέρους Γεώργιο Περρή και Λουκά Βασάλο, το Διάκονο Νικόλαο Χαρούλη, τον Μουσικό κ.Μέμη Ροσολάτο και τα μέλη της ομάδας του, τα παιδιά από το Εργαστήρι Μουσικών Χορών "Άρωμα Παράδοσης", του κ. Νικολάου Σολάρη, τα αοποία παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς, τους παρισταμένους, Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Λεονταρίτη, Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιο Μαραγκό. το Λιμενάρχη Σύρου, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτριο Κοσμά, τον Αντιδήμαρχο κ. Φραγκίσκο Βακόνδιο, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο των Συνταξιούχψων ΙΚΑ κ. Ιωάννη Χαρίτο, τη Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο του Ισιδωρείου Ορφανοτροφείου κα Μαρία Καζαντζάκη,καθώς και πλήθος ευσεβών πιστών, Συρίων και παραθεριστών, προς τους οποίους μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιωτλατου κ. Δωροθέου Β΄.


Εκτύπωση   Email