ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΕΛΕΣΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

Προ του Ναού της Ευρέσεως κατά το εκκλησιαστικό έθος επί ευπρεπισμένης εξέδρας τελέσθηκε απόψε ο τελευταίος Παρακλητικός Κανών του οδεύοντος μηνός Αυγούστου του παρόντος Λειτουργικού Έτους προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', με τη συμμετοχή των Ιερέων του Ιδρύματος, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Στ. Ράπτη, του Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού του ΛΣ, κ. Αλεξ. Λαγουρού Τηνίου τη καταγωγή, του Διοικητού της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. κ. Νικ. Σκευοφύλακα, του Λιμενάρχη Τήνου, του Αστυνομικού Διευθυντή Τήνου, του Διοικητού του Πυροσβεστικού Σώματος Τήνου, του Προέδρου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Πολιτευτή των Κυκλάδων κ. Ι.Χριστόπουλου, των μελών της Διοικούσης το Ιερό Ίδρυμα Επιτροπής και πλήθους ευσεβών Χριστιανών Τηνίων και προσκυνητών, αφού προηγουμένως τελέσθηκε ο Εσπερινός στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και με λιτανευτική πομπή με απόλυτη εκκλησιαστική τάξη επικεφαλής έχουσα τη Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ, η αγία Εικών μετεφέρθη στην εξέδρα.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία καθιερώσεως της Εορτής της Κοιμήσεως από τον 5ο αιώνα και στην πρεσβευτική και μεσιτική παρουσία της προς τον Θεό, ωσαύτως στην Ορθόδοξη διδασκαλία περί της Κοιμήσεως και Μεταστάσεώς της στους Ουρανούς.

Τα πλήθη των πιστών προσέτρεξαν ενθουσιωδώς και αυθορμήτως και κατησπάζοντο της αγία Εικόνα και εζήτουν την ευλογία της Παναγίας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους για τη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως, ευχαρίστησε του Ιερείς, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής  και τους Υπαλλήλους του Ιδρύματος για τους κόπους και του μόχθους προετοιμασίας του Ιδρύματος για την υποδοχή των χιλιάδων προσκυνητών.

Τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού


Εκτύπωση   Email