ΠΟΛΥΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΥ Α' ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών όπου προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε πολυετές Μνημόσυνο του Μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου Α' (Στέκα) με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Ιεράς Νήσου Τήνου, των μελών της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, του Επάρχου Τήνου κ. Ι. Γιαγιά, του επί τιμή Νομάρχη κ. Δημ. Μπάιλα, του Επιτελικού Διευθυντή του Γραφείου του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Αλεξ. Λαγουρού, του Λιμενάρχη Τήνου, του Αστυνομικού Διευθυντή Τήνου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, Πολιτευτών των Κυκλάδων, των διατελεσάντων Αντιπροέδρων της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ κ.κ. Ευ. Γκύζη και Ι. Πολατσίδη, του Εφόρου και Υπαλλήλων του Ιερού Ιδρύματος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με λόγους συγκινητικούς στην Αρχιερατεία του Μακαριστού Γέροντος Δωροθέου Α' και στην Προεδρία του στη Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΙΕΤ τονίζοντας τα χαρίσματα τα οποία περικοσμούσαν την προσωπικότητά του, δηλαδή το αυθόρμητο του χαρακτήρος του και την απλότητα, κυρίως δε την αγάπη προς τους ανθρώπους και ιδαίτερα τους αδυνάμους τους οποίους πάντοτε ενθέρμως υπεστήριζε και αναφερθείς στο γεγονός ότι η πλειονότης των παρισταμένων Κληρικών "...είμεθα Χειροτονία του Μακαριστού Γέροντος" ευχήθηκε εκείνος μεν να είναι αιωνίως στη μνήμη του Θεού, η δε ευχή του να στηρίζει και την Εκκλησία και τη Διακονία των παρισταμένων και τον λαόν ο οποίος συνηύχετο.
Ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, τους Ιερείς και το Ιερό Ίδρυμα για τον προευπρεπισμό του Μνημοσύνου.
Τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
 
Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος πραγματοποιήσε ποιμαντικές επισκέψεις σε συνταξιούχους Ιερείς.
 
Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

Εκτύπωση