ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟΨΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ

  Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Καταστήματος της Ερμούπολης, πραγματοποιήθηκε απόψε σεμνή και ταυτόχρονα λαμπρή τελετή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μέγας Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως και της Σύρου κ. Αθανάσιος Μαρτίνος ανηγορεύθη Επίτιμος Δημότης του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' ,του εκπροσωπούντος τον ΡΚαθολοκό Επίσκοπο Σύρου π.Αντώνιου Βουτσίνου, των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Διοικητού της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σύρου και Εφημερίων της Σύρου, Εκπαιδευτικών και μαθητών του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως, των κ.κ. Στυλιανού Νιώτη και Γ.Προκοπίου,της κας Ζωής Ράπτη, Γραμματέως Σχέσεων Κοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας και των Πολιτευτών Κυκλάδων της ΝΔ κας Αικ.Μονογυιού και κ. Γ.Βακονδίου.   

  Κατ` αρχάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Δούναβης ανέγνωσε το σχετικό Πρακτικό και την Απόφαση και στη συνέχεια τον κ. Αθαν.Μαρτίνο προσεφώνησε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιος Μαραγκός, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσφορά του και του παρέδωσε την αναμνηστική πλακέττα και το τιμητικό πιττάκιο.  Ακολούθως , προσκληθέντες προς τούτο, προσεφώνησαν τον τιμώμενο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά του ιδίου, αλλά και της ευγενεστάτης συζύγου του κας Μαρίνας Μαρτίνου, την οποία και ευχαρίστησε, ο εκπροσωπών τον ΡΚαθολικό Επίσκοπο κ. Πέτρο,Πανοσιώτατος Αντώνιος Βουτσίνος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μάρκος Δαδάος. 

  Την εκδήλωση επέλεξε ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του και μεταξύ άλλων είπε ότι "η σημερινή τιμή προς το πρόσωπό μου, μού δίδει μεγαλύτερη ευθύνη,ώστε να είμαι ακόμα πιο κοντά, τόσο στην Ιερά Μητρόπολη και το έργο της, όσο και στη Σύρο".  


Εκτύπωση   Email