Η ΕΟΡΤΙΟΣ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χοροστάτησε απόψε, διαδοχικά, κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στους Ιερούς Ναούς Αγίου Παντελεήμονος Πιτροφού και Στραμπουργίων.
  Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πιτροφού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ανέγνωσε κήρυγμα του αοιδίμου Μητροπολίτου Κοζάνης Διονυσίου (Ψαριανού), γόνου της Ενορίας αυτής, στην οποία υπηρετούν ως Εφημέριοι ο αδελφός του, Πρωτοπρ. Μιχαήλ Ψαριανός και ο ανηψιός του Πρεσβύτερος Χρήστος Ψαριανός, τους οποίους ευχαρίστησε για τη διακονία τους.

  Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Στραμπουργίων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ομίλησε για τις ευεργεσίες των Αγίων στη ζωή μας και στη διδαχή τους περί του πώς να συμπεριφερόμεθα στους ανθρώπους, να συμφιλιωνόμεθα με το Θεό και να έχουμε πίστη προς Αυτόν. και ευχαρίστησε τον Εφημέριο και τους συνεργάτες του για την οργάνωση της πανηγύρεως.
  Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Παναχράντου-Αγίου Παντελεήμονος χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, προς τούτο προσκληθείς από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' , με τον οποίο αύριο θα συνιερουργήσει στο Καθολικό της Μονής.


 


Εκτύπωση   Email