''ΔΟΞΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΥΜΝΗΣΙΣ" ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ, ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χοροστάτησε απόψε στον Εόρτιο Εσπερινό επί της Κοιμήσει της Αγίας Προμήτορος Άννης, που τελέσθηκε απόψε στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, στην παραθαλάσσια περιοχή "Καμινάκι" της Χώρας Μυκόνου, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. ΚΟυκά, της Αντιδημάχου κας Γρυπάρη, του επί τιμή Δημάρχου κ. Κουσαθανά-Μέγα και πλήθους πιστών Μυκονίων και παρεπιδημούντων επισκεπτών.

  Προ της ενάρξεως του Εσπερινού. ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ανέπεμψε Δοξολογική Δέηση-Ανύμνηση, επί τη ολοκληρώσει της ανακαινίσεως και του εξωραϊσμού του Παρεκκλησίου.
  Στην ομιλία του, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ.Εμμανουήλ Γαλανάκη, τίς δύο φιλευσεβείς κυρίες, Μαρία Νάζου και Ελένη Κακουργιώτη, οι οποίες επί σειράν ετών εφρόντισαν το Παρεκκλήσιο και συνέλεξαν τα απαιτούμενα για την επισκευή του χρήματα, τον εξ Ερμουπόλεως Πολιτικό Μηχανικό κ. Μάριο Ρούσσο, τον Εργολάβο από τη Σύρο κ. Νικ. Σαμαρτζή και την Αρχαιολόγο κα Κορνιόρτη, οι οποίοι, με αγαστή μεταξύ τους συνεργασία, συνήργησαν και συνετέλεσαν στην αποκατάσταση του Ναϋδρίου, μεταβυζαντινού κτίσματος του 17ου αιώνος, δωρεά της οικογενείας Περρή, με νεοκλασσικά αρχιτεκτονικά μέλη, στους εωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους του οποίου απεκαλύφθησαν σπαράγματα μαρμάρινων επιγραφών, προερχομένων προφανώς από τη γειτονική νήσο Δήλο.
  Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργήσει στο προαναφερθέν Παρεκκλήσιο, το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το απόγευμα θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στην περιοχή της Αληθινής.


Εκτύπωση