ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΕΑ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄


  Στον Ιερό Ναό του Αγίου Τιμοθέου, Επισκόπου Ευρίπου, πλησίον του σπηλαίου, όπου ασκήτευσε και εκοιμήθη οσιακώς το 1590 ο Άγιος Τιμόθεος, στην Κέα, ιερούργησε σήμερα το πρωί, αμέσως μετά την άφιξή του από το λιμάνι του Λαυρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Κέας, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους προσκυνητών, Κείων και παραθεριστών.

  Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού ευχαρίστησε τους προσελθόντες προσκυνητές για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στη μεγαθυμία και μακροθυμία του τιμωμένου Αγίου Τιμοθέου. Επισκόπου Ευρίπου, προς όλους και ιδιαίτερα προς εκείνους, οι οποίοι τον έβλαψαν και πολλαπλώς εζημίωσαν, αφήνοντας σε όλους μας την πολύτιμη παρακαταθήκη, ότι πρέπει πάντοτε στη ζωή μας να εφαρμόζουμε το του Παύλου "νίκα το κακόν εν τω καλώ!" και ευχήθηκε ο Άγιος να πρεσβεύει για όλους.
  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εγένετο λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και του Αποτμήματος εκ των ιερών Λειψάνων του Αγίου, δωρηθέντος από την Ιερά Μονή Πεντέλης στην Κέα, και ανεπέμφθη δέηση στο σπήλαιο του Αγίου, στο οποίο, κατά θαυμαστό τρόπο και παράδοξο λόγο, πηγή αναβλύζει αγίασμα μόνο το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα παραμένει αδρανής!
  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναχωρεί το μεσημέρι από την Κέα και θα μεταβεί, μέσω Θεσσαλονίκης, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, προκειμένου να ευχηθεί στον άγοντα τα ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο.


Εκτύπωση   Email