Η ΕΟΡΤΙΟΣ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ χοροστάτησε χθες στον Πανηγυρικό Εσπερινό και ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Κυριακής, στη Χώρα της Μυκόνου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου.
  Στην ομιλία του, κατά τον εχθεσινό Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στην εσωτερική ομορφιά του ανθρώπου, όπως την διετήρησαν αλώβητη στην ψυχή τους οι Άγιοι.
  Το θείο λόγο κατά τη σημερινή Θεία Λειτουργία εκήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, ο οποίος αναφέρθηκε στο μαρτύριο γυναικών της Εκκλησίας μας και στη θέση, στην οποία έθεσε ο Χριστιανισμός τη γυναίκα, σε αναφορά και με την αναγνωσθείσα Αποστολική περικοπή.

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, για τη διακονία και το έργο του, και τους συνεργούς του στον ευπρεπισμό της Πανηγύρεως, ευχαρίστησε τους πολυπληθείς πιστούς, Μυκονίους και παρεπιδημούντες, για την παρουσία τους και ευχήθηκε ιδιαίτερα για τους νέους της Μυκόνου, να έχουν, μέσα στην πολυπραγμοσύνη της καθημερινότητος, το φωτισμό και τη γενναιοψυχία της Αγίας Κυριακής για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και των προκλήσεων.
  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ πραγματοποίησε επίσκεψη αγάπης στον εκατονταετή Πρωτοπρ. Γεώργιο Ζουγανέλη, με τον οποίο τον συνδέει, από την εις Διάκονο χειροτονία του, άρρηκτος πνευματικός δεσμός, του οποίου και τις ευχές εξεζήτησε.


Εκτύπωση   Email