ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ "ΜΥΡΟΒΛΥΤΙΣΣΗΣ"

  Στον Εσπερινό της Αγρυπνίας, που τελέσθηκε απόψε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου προ της σεπτής και θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της "Μυροβλυτίσσης", επιγραφομένης "Ρίζα του Ιεσσαί", η οποία διεκομίσθη τον 16ο αιώνα από τη Μονή Βλαχερνών της Κωνσταντινούπολης από Πατέρες της Μονής, που εγκαταβιούσαν σε Μετόχιό της στην Κωνσταντινούπολη, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β`, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου, Αρχιμ. Δωροθέου Θέμελη και των Πατέρων της Μονης και την παρουσία πλήθους πιστών Ανδρίων και παρεπιδημούντων προσκυνητών.

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ομίλησε για τη χριστοποίηση και εικονοποίηση του κάθε ανθρώπου μέσα στη Λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και την ανάδειξη του πιστού, διά των εικόνων του Κυρίου, της Θεοτόκου και των Αγίων, ως εικόνος του ιδίου του Θεού, καθώς και γιά τη βίωση τυ θαύματος,μέσω της Χάριτος των Εικόνων,όπως χαρακτηριστικά λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός "διά ταις των εικονιζομένων προσηγορίαις"
  Αύριο το πρωί,ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β` θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της απομεμακρυσμένης και ολιγάνθρωπης Ενορίας Ρεμάτων, στην περιοχή Άρνης, και ακολούθως, μέσω Μυκόνου, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το εσπέρας θα παραστεὶ στην λήξη του Τουρνουά Μπάσκετ "LG AEGEAN BALL FESTIVAL 2017" .


Εκτύπωση   Email