ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΑΛΑΝΤΩΝ ΣΥΡΟΥ

  Στον πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε απόψε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Ταλάντων, στην οποία στεγάζεται ο Οίκος Ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με τη συμμετοχή Εφημερίων της νήσου και την παρουσία πολλών ευσεβών προσκυνητών.
  

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αφού ανὲφερε ότι από τους Αποστολικούς χρόνους η Εκκλησία αγκαλιάζει τις πνευματικές και υλικές ανάγκες των ανθρώπων, ακολουθώντας την εντολή του Θείου Ιδρυτή της, ο οποίος διήλθεν ιώμενος και ευεργετών τους ανθρώπους.τόνισε ότι οι μεν πνευματικές ανάγκες θεραπεύονται από τη συμμετοχή των ανθρώπων στον Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, που τελεσιουργείται επί της Αγίας Τραπέζης, οι δε υλικές καλύπτονται από την " Τράπεζα της έμπρακτης αγάπης", παράδειγμα της οποίας αποτελεί ο Οίκος Ευγηρίας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος επί 40 χρόνια και έως σήμερα περιθάλπει με αγάπη επί 24ώρου βάσεως ανιάτως πάσχοντες, ανέστιους ή άπορους γέροντες και γερὀντισσες, παρά την επαχθή φορολογία, την οποία το ανάλγητο, όπως είπε, Κράτος έχει επιβάλει.Μνημόνευσε δε τον μακαριστό Προκάτοχό του, κυρό Δωρόθεο Α΄ (Στέκα), ο οποίος ενεπνεύσθη και υλοποίησε την ίδρυση του Οίκου Ευγηρίας στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής, τους αοιδίμους ευεργέτες του Ιω. Βάτη και Ιω. Λάτση, και το Π.Ι.Ι.Ε.Τ ευχαρίστησε το Κληροδότημα Δημητρίου & Λιλίκας Μωραῒτη, για την οικονομική στήριξη, που προσφέρει στο Ίδρυμα, και συνεχάρη τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο και τους εργαζομενους σ' αυτό, για τήν όντως θυσιαστική προς τον πάσχοντα και ασθενή συνάνθρωπο διακονία τους.
  Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' και οι προσκυνητές περιήλθαν και εθαύμασαν την εκ βάθρων ανακαινισμένη , με κόπο και μέριμνα του Αρχιμ.Δωροθέου Γάγγου ,  αίθουσα υποδοχής του Ιδρύματος,οπως και την ανατολική πλευρά του κτιρίου ,η οποια με την πάροδο του χρόνου είχε παρουσιάσει σημεία γήρανσης. 

 


Εκτύπωση   Email