Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β' ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥΡΛΙΑΝΗΣ & ΤΕΛΕΣΕ ΜΝΗΜΟΣΥΜΟ ΕΚΔΗΜΗΣΑΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

  Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β', με τη συνευχητική λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλαρέτου Γεροντάρη και Εφημερίων της νήσου, και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του εκδημήσαντος, επί τριακονταεξαετία Διδασκάλου και Διευθυντού του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς, Ευστρ. Βλουτή, με την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, Εκπαιδευτικών, μαθητών και αποφοίτων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς, των οικογενών του μεταστάντος, και πλήθους Μυκονίων.

  Για την προσωπικότητα και την προσφορά του εκλιπόντος στην παιδεία και το ιερό αναλόγιο της Ιεράς Μονής αναφέρθηκε με συγκινητικούς λόγους ο
επί τιμή Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Κυκλάδων και Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως κ. Λουκάς Τσούκος, ο οποίος απέδωσε και τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας, ενώ σχετικό Ψήφισμα του Σωματείου ανέγνωσε ο Γραμματέας του κ. Ευθ. Κουκής.
  Ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β', στην επιμνημόσυνη ομιλία του, αφού υπενθύμισε την άποψη του Διογένη ότι"η παιδεία είναι για τους νέους σωφροσύνη, για τους πτωχούς πλούτος και για τους πλούσιους στολίδι", ομίλησε για τη σημασία της παιδείας, η οποία, κατά τον Μέγα Βασίλειο, είναι το μόνο αναφαίρετο απόκτημα του ανθρώπου, και εν ζωή και μετά θάνατον, και τόνισε ότι ο εκδημήσας διδάσκαλος ανήλωσε τη ζωή του προσφέροντας ελληνορθόδοξη παιδεία και αγωγή στους μαθητές του και μυώντας τους στην παράδοση του τόπου τους.
  Τέλος, επέδωσε στην ομόζυγο και τα τέκνα του τον απονεμηθέντα σ' αυτόν, μετά θάνατον, Σταυρό της Οσίας Μεθοδίας.
  Ακολούθως, στο παρακείμενο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποιήθηκαν, από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' και το Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, αναμνηστική της προσφοράς του αειμνήστου Εκπαιδευτικού μαρμάρινη επιγραφή, το κειμενο της οποίας επιμελήθηκε ο Γραμματέας της Μητροπόλεως Αλεξ.Μαρκουίζος.

Εκτύπωση