Ο ΕΞΟΧΩΤΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ

Την Ιερά Νήσο Τήνο επεσκέφθη σήμερα, δι'  ολίγον, ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λυδία Κονιόρδου, τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο κ. Μανωλάκο και Αξιωματικούς, ο οποίος έγινε δεκτός με εγκάρδιες εκδηλώσεις αγάπης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεο Β', την εκπρόσωπο του Δημάρχου, τον Χωρικό Περιφερειάρχη Κυκλάδων, τον Έπαρχο Τήνου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων, τον Περιφερειακό Διοικητή 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., τους Διευθυντές των Υπηρεσιών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής και τον Αρχιερατικό Επίτροπο.

Ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη αμέσως μετά την άφιξή του στο χωριό Κάμπος, όπου έγινε δεκτός με εκδηλώσεις αγάπης από τον εκδότη και δημοσιογράφο κ. Αντώνη Δελλατόλα, τον Εφημέριο Πρωτοπρ. Σπυρίδωνα Κουσουρή και τον Εφημέριο της Καθολικής Εκκλησίας Πανοσ. Γεώργιο Ανδριώτη και τους κατοίκους του χωριού.

Ο Κύριος Πρόεδρος προσεκύνησε στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης, και επεσκέφθη δι' ολίγον τον Ναό της Καθολικής Εκκλησίας και εν συνεχεία μετέβη στο Μουσείο και στην οικία Κώστα Τσόκλη, όπου πραγματοποίησε τα εγκαίνιά του, μετά την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για την λειτουργία του ως Δημοτικού Ιδρύματος, μετά από μια εμπνευσμένη ομιλία του, για την Τέχνη και τον δημιουργό της Κώστα Τσόκλη.

Προηγουμένως την εκδήλωση χαιρέτισαν η Υπουργός Πολιτισμού, η Αντιδήμαρχος Τήνου κ. Δεληγιάννη, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β'  και ο οικοδεσπότης κ. Κώστα Τσόκλης.

Μετά τις ομιλίες ο Εξοχώτατος κ. Πρόεδρος ξεναγήθηκε από τον κ. Τσόκλη σε όλους τους χώρους της εκθέσεως.

Πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα ο κ. Παυλόπουλος και η κα Υπουργός επεσκέφθησαν τον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας και προσεκύνησαν την αγία Εικόνα.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης


Εκτύπωση   Email