ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

  Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β' χοροστάτησε, εν πληθούση Εκκλησία, κατά την τελεθείσα Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Σουμελά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στον οποίο εκτίθεται σε προσκύνημα η παλαίφατος ιερά και θαυματουργός Εικόνα Της, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και του Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκτάριου Χαλετζή, της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ναούσης παρουσία του Προέδρου του Σωματείου" Παναγία Σουμελά " κ. Γ. Τανιμανίδη και μελών του ΔΣ, της Προέδρου και μελών του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου και μελών αυτού, φερόντων παραδοσιακές στολές του Πόντου, του Προέδρου του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, και πλήθους πιστών, οι οποίοι συνέρρεαν πριν, κατά και μετά την Ακολουθία για να προσκυνήσουν το ιερό αυτό Κειμήλιο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
  Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε ακόμη μία φορά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμονα και το Σωματείο"Παναγία Σουμελά" για την ευλογία, που επιδαψίλευσαν στη Σύρο και τόνισε χαρακτηριστικά: " όπως τα παιδιά, αποχαιρετώντας τη μητέρα τους, κρατούν στη μνήμη και την καρδιά τους τη μορφή της, έτσι και οι Συριανοί πιστοί, αποχαιρετώντας αύριο την μητέρα τους Θεοτόκο Σουμελιώτισσα, θα κρατήσουν στην ψυχή τους την αγία Εικόνα Της, να τους στηρίζει και καθοδηγεί στο δύσκολο δρόμο της καθημερινής ζωής" .
  Η Ακολουθία επελέγη με τους πιστούς να ψάλλουν ομοθυμαδόν, κατά προτροπή του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', το " Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια".

 Εκτύπωση   Email