ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΠΑΝΔΗΜΩΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στα Γρεβενά, τελέσθηκε απόψε Τρισαρχιερατικός Εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γρεβενών κ. Δαβίδ και Σύρου κ. Δωροθέου Β'.
Πρό του πέρατος του Εσπερινού, πραγματοποιηθηκε πάνδημη λιτανεία της Εικόνας του Προστάτου των Γρεβενών Αγίου Αχιλλίου, επικεφαλής έχουσα τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, πλαισιουμένη από τη Φιλαρμονική του Στρατού, και με την παρουσία του Βουλευτού του Νομού, του Δημάρχου, των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων πολιτιστικών Συλλόγων, μαθητων των Σχολείων όλων των Βαθμίδων με τις σημαίες τους και πλήθους πιστών, οι οποίοι ακολούθησαν τη λιτανεία έως τον αύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε Αρτοκλασία και εκφωνήθηκε ομιλία από τον προεξάρχοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, ο οποίος αναφέρθηκε, εξ αφορμής του βίου του εορταζομένου Αγίου, στις αρετές, που πρέπει να κοσμούν το πρόσωπο των εχόντων Εκκλησιαστική Διακονία υψηλοτέρων βαθμών, με κύρια αναφορά στην αρετή της ταπεινώσεως.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους Άρχοντες, τον Κλήρο και το Λαό, για την παρουσία τους.
Αύριο το πρωί, θα τελεσθει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Γρεβενών Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β'.


Εκτύπωση   Email