ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΗΜΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ & ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

 

  Το ετήσιο προσκύνημά τους στο ιερό νησί της Παναγίας πραγματοποιούν και εφέτος την Κυριακή των Μυροφόρων πλήθος Χαλκιδέων προσκυνητών, υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, κατά το επικρατήσαν στην Εκκλησία της Χαλκίδος έθος της ετήσιας προσκυνηματικής αποδημίας, που καθιερώθηκε από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Χαλκίδος Γρηγόριο (Πλειανθό), τον Τήνιο.
  Το απόγευμα του Σαββάτου, 29 Απριλίου, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Τριαντάρου, του γενεθλίου τόπου του μακαριστού Γρηγορίου, θα τελεσθεί Εσπερινός, και την Κυριακή των Μυροφόρων 30 Απριλίου, Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.
  Τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο και τους συνοδεύοντες αυτόν Χαλκιδείς προσκυνητές θα υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος σήμερα και αύριο θα ευρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών, προσκεκλημένος του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου, επί τη εορτή του Πολιούχου Θηβών Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους, του και Ελεήμονος επιλεγομένου.

 

Εκτύπωση