ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ ΣΤΟ "ΜΑΡΑΘΙ" ΜΥΚΟΝΟΥ ΤΕΛΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΕΟΡΤΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ.ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β`

  Στο ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Θωμά, στην περιοχή "Μαράθι" νήσου Μυκόνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε σήμερα το πρωί, κατά το έθος τον Μικρό Εσπερινό της Εορτής της Ψηλαφήσεως του Αποστόλου Θωμά και την Αφή του Αγίου Φωτός στη Μύκονο.

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ομιλία του προς τους εκκλησιασθέντες τόνισε ότι η "ψηλάφιση" του Θωμά δοκιμάζει τη δική μας πίστη, ολιγοπιστία ή απιστία, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε τα λόγια του Χριστού "Μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες", και συνεχὰρη την κτήτορα του Παρεκκλησίου, για την ευσέβειά της να τελεί κάθε χρόνο αυτή την Ακολουθία σ' αυτό.
  Το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το απόγευμα θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου και εν συνεχεία θα προστεί της λιτανεύσεως της ιεράς Εικόνος του Μεγαλομάρτυρος.
  Αύριο, Κυριακή, 23 Απριλίου, θα ιερουργήσει στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος, επί του ιστορικού λόφου του Βροντάδου.


 

 


Εκτύπωση   Email