Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β' ΣΕ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΙΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

Στη Σίκινο μετέβη σήμερα το μεσημέρι ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β' , με σκάφος του Λιμενικού Σώματος, το οποίο πραγματοποιούσε περιπολία στην περιοχή και διευκόλυνε τη μετάβασή του στην απομεμακρυσμένη και ολιγάνθρωπη Σίκινο, λόγω της δυσχέρειας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Στη θαλασσοπορεία του αυτή, τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' συνόδευσε ο Λιμενάρχης της ιεράς νήσου Τήνου, Υποπλοίαρχος κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος. Λ.Σ.
Άμα τη αφίξει του, ύστερα από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής -Χρυσοπηγής, με τη συμμετοχή των δύο Εφημερίων της νήσου.

Στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε την Υπεύθυνη της Μονής Μοναχή Μυροφόρα για το έργο, που επιτελεί και τη μέριμνά της για την αναβίωση σ' αυτήν Μοναστικής Αδελφότητος, τους Πανηγυριστές, που κάθε χρόνο επιμελούνται την Πανήγυρι και την παραδοσιακή δοχή, και τους προσκυνητές, αναφέρθηκε στην Εκκλησία, ως τη Ζωοδόχο Πηγή, η οποία κάθε μέρα επιτελεί θαύματα στη ζωή των πιστών, που συνεργούνται διά της πίστεως τους.
Μετά την παρατεθείσα στο Ηγουμενείο δοχή ο Σεβασμιώτος κ. Δωρόθεος Β' ανεχώρησε για τη Σύρο. Αύριο το πρωί θα αποπλεύσει από τη Σύρο προς Άνδρο, και ευθύς μετά την άφιξή του θα μεταβεί στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, στην περιοχή Μπατσίου, στο Καθολικό της οποίας  και θα ιερουργήσει.Εκτύπωση   Email