ΛΑΜΠΡΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1821 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΠΟΛΛΩΝ" ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ


  Το ιστορικό Λύκειο Ελληνίδων Σύρου διοργάνωσε απόψε στο Θέατρο "ΑΠΟΛΛΩΝ", στην Ερμούπολη, λαμπρή επετειακή εκδήλωση για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, με κεντρικό Ομιλητή τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' , ο οποίος ομίλησε με θέμα "ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ-Η ΗΡΩΙΔΑ-Η ΓΥΝΑΙΚΑ- Η ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΣΣΑ", με αφορμή και την προσφορά από την Μυκόνια Πολιτευτή των Κυκλάδων κα Αικατερίνη Μονογυιού προς το Λύκειο Ελληνίδων πιστού αντιγράφου της επίσημης ενδυμασίας της Μαντώς Μαυρογένους, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στην προσωπογραφία της από τον Adam Friedel, στην οποία η ίδια εποζάρισε, την κατασκευή της οποίας με πολύτιμα υφάσματα επιμελήθηκε η κα Βουτσίνου. 

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή, τη δράση και την προσφορά προς το Γένος της Μυκονιάτισσας ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους, αποσπώντας τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα και τις επευφημίες των παρισταμένων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν από τη Μύκονο η Αντιδήμαρχος κα Ειρήνη Γρυπάρη και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ" της Άνω Μεράς κ. Γαλάτης, ο Ταξίαρχος της Αστυνομίας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κυκλάδων, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Σύρου και του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμουπόλεως, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δαδάος, Εκπαιδευτικοί και πλήθος Συρίων,που είχαν κατακλύσει την πλατεία και τα θεωρεία του ιστορικού Θεάτρου.
  Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κα Χριστ.Λιγοψυχάκη στην εισαγωγική της ομιλία αναφέρθηκε στην Επανάσταση του 1821 και ευχαρίστησε την κα Αικ. Μονογυιού για την προσφορά της και τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' για την προθυμία του να είναι ο ομιλητής στη λαμπρή αυτή Εκδήλωση, η οποία επελέγη με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


Εκτύπωση