Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ Β' ΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , αφού εισέπραξε πολλές ευχαριστίες από τους Καθηγητές, Διδασκάλους και Νηπιαγωγούς, χαμόγελα, δώρα, ζωγραφικές και πηγαίες εκδηλώσεις αγάπης, γεμάτες αθωότητα, από τους μαθητές όλων των Σχολείων της περιοχής Χώρας Άνδρου, στους οποίους διένειμε ντοσιέ, με τοπία από την Άνδρο, τευχίδια με την Ακολουθία των Χαιρετισμών σε νεοελληνική απόδοση και παιχνίδια, το απόγευμα τέλεσε διαδοχικά την Ακολουθία της Β' Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στους Ενοριακούς Ναούς Αγίου Γεωργίου Κορθίου και Γενεσίου της Θεοτόκου Καππαριάς.

  Στις ομιλίες του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και τις επερχόμενες εορτές, με διδακτικό και παραινετικό λόγο προς τους πιστούς, οι οποίοι τον υπεδέχθησαν με εκδηλώσεις αγάπης και ευχαριστίας, και συνεχάρη τον Εφημέριο, Οικονόμο Δημ. Ζαρίκο, για τη διακονία του στις δύο αυτές Ενορίες, τους Επιτρόπους και όσους συνεργούν στον ευτρεπισμό και τη συντήρηση των Ναών.
  Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα ιερουργήσει στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής και θα τελέσει το ετήσιο Μνημόσυνο της αοιδίμου Ηγουμένης Ευγενίας.


Εκτύπωση   Email