ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄ ΤΕΛΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε σήμερα το πρωί, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και μαθητών όλων των Εκπαιδευτηρίων της Φολεγάνδρου, της Αντιδημάρχου Φολεγάνδρου και πλήθους πιστών, την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χώρας, επί τη τοπική Θεομητορική Εορτή της Παναγίας, της επιλεγομένης "Μαρτιάτισσας".
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, απευθύνθηκε κυρίως προς τα παιδιά, τα οποία με διδακτικές ιστορίες προέτρεψε σε ηθικά διδάγματα,λέγοντας χαρακτηριστικά "...όπως όλοι είμεθα σήμερα εδώ συνηγμένοι σαν μια οικογένεια, αναδεικνύουμε την ενότητα της οικογένειας της Εκκλησίας, του Σώματος της Οποίας όλοι είμεθα μέλη, και κυρίως διαφυλάττουμε την παράδοση, καθώς την παραδίσουμε στα χέρια των παιδιών...", και διένειμε σε όλους τους εκκλησιασθέντες, τους πρεσβυτέρους και τους μαθητές ευλογίες.

Εν συνεχεία, ετέθη επικεφαλής της πανδήμου λιτανείας της ιεράς εικόνος στη Χώρα και ευχήθηκε στο σπίτι του "πανηγυρά", μαζί με όλους τους συλλιτανεύσαντες.
Το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα πλεύσει προς την Ερμούπολη και άμα τη αφίξει του θα μεταβεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου θα κηρύξει το θείο λόγο κατά την τελουμένη σ' αυτόν Εσπερινη Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.
Αύριο, Πέμπτη, 2 Μαρτίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα επισκέφθεί διαδοχικά το 2ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Ερμουπόλεως, προς τους μαθητές των οποίων θα ομιλήσει και στη συνέχεια θα επισκέφθεί τα Ναυπηγεία του "ΝΕΩΡΙΟΥ", όπου, όπως είχε υποσχεθεί σε προηγούμενη επίσκεψή του, θα ανεβεί σε όλους τους γερανούς και θα ευλογήσει τους χειριστές τους.Εκτύπωση   Email