ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β' ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου, έπλευσε σήμερα από την Ερμούπολη στη Φολέγανδρο και το απόγευμα ανήλθε στο "όρος της Παναγίας", μεταφέρων από το σπίτι του "Πανηγυρά" την ιερά Εικόνα της Παναγίας στον ομώνυμο Ναό, όπου και ετέλεσε, κατ` οικονομίαν του Τυπικού, κατά το εθος τον Εόρτιο Εσπερινό επί τη τοπική θεομητορική Εορτή της Παναγίας, της επιλεγομένης "Μαρτιάτισσας", της διασωσάσης τη Φολέγανδρο από επιδρομή Σαρακηνών.
Στην ομιλία του προς τους Φολεγανδρίους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε, εκ αφορμής των εσπερίων τροπαρίων, στη διάσωση και της ψυχής των ανθρώπων, με τη βοήθεια της Παναγίας, από τους κινδύνους και τους αοράτους εχθρούς.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, συνόδευσε την κάθοδο της αγίας Εικόνας και την ενθρόνισή της στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χώρας, όπου και αύριο το πρωί θα τελέσει την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.
Στη συνὲχεια, θα πλεύσει προς Ερμούπολη και άμα τη αφίξει του θα μεταβεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου θα κηρύξει το θείο λόγο κατά την τελουμένη εκεί Εσπερινή Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.Εκτύπωση   Email