ΔΕΝΔΡΑ ΦΥΤΕΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΟ ΚΙΝΙ

Στις παρακείμενες του Παιδικού Σταθμού & Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας, στο Κίνι της Σύρου, πλαγιές, τα δένδρα των οποίων κἀηκαν δύο φορές το περασμένο καλοκαίρι, τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού, με τη βοήθεια του Διευθυντού, Πρωτοπρ. Φλαβιανού Αλμπέσκου, των διδασκαλισσών και γονέων τους, και με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δασών Κυκλάδων, που προσέφερε δένδρα, με τις συντονισμένες προσπάθειες της κας Ειρήνης Ξαγοράρη και δύο συνεργατών της, πραγηματοποίησαν δενδροφύτευση, σε μια ατμόσφαιρα χαράς, αλλά και ευθύνης απέναντι στο οικοσύστημα.

Ο Σεβασμιωτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος ήταν παρών στη δενδροφύτευση, στις φιλόξενες αίθουσες του Νηπιαγωγείου εἰπε προς τα παιδιά ότι "έχουμε δύο μητέρες! Η μία είναι η μητέρα γη και η άλλη η μητέρα, που μας εγέννησε... Πρέπει να τις αγαπάμε και να τις φροντίζουμε και τις δύο! Εδώ δίπλα μας, το καλοκαίρι, όλοι γνωρίζετε ότι η φωτιά έκαψε πάρα πολλά δενδράκια, που τα καμαρώναμε, μας έδιναν ζωή και ομόρφαιναν την περιοχή μας. Σήμερα, εσείς, εκεί που κάηκαν, φυτεύσατε καινούρια δένδρα. Πρέπει να δώσουμε μία υπόσχεση, ότι θα τα αγαπάμε και θα τα φροντίζουμε, και όταν μεγαλώσετε και έρχεστε εδώ, θα τα επισκέπτεσθε και το κάθε ένα παιδί από σας θα λέει ότι αυτό το δένδρο το φύτευσα εγώ!..." 

Ευχαρίστησε, τέλος, όλους όσοι συνήργησαν στη δενδροφύτευση, τους παρισταμένους, τους γονείς και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που κάλυψαν την ωραία αυτή εκδήλωση.  Εκτύπωση   Email