ΟΙ ΣΠΕΤΣΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΓΙΟΥΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΣΤΑΜΑΤΙΟ, ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟ

  Μετά την υποδοχή στα Προπύλαια του Ιερού Ναού των Αγίων εν Σπέτσαις Νεομαρτύρων, Σταματίου, Ιωάννου και Νικολάου, αποτμήματος εκ των ιερών Λειψάνων των Αγίων Τεσσάρων εν Ρεθύμνη αθλησάντων Νεομαρτύρων, το οποίο προσέφερε στο Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Ευγένιος, τελέσθηκε απόψε Δισαρχιερατικός Εσπερινός στον εξονομασθέντα Ιερό Ναό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης κ. Ευγενίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας κ. Εφραίμ, του και οικείου Ποιμενάρχου, και Σύρου κ. Δωροθέου Β', παρουσία της Βουλευτού Α' Πειραιώς κας Γιαννιά, του Δημάρχου Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη, του Αστυνομικού Διευθυντού Σπετσών, του Λιμενάρχου Σπετσών και στελεχών του Λιμενικού Σώματος, Νέων του Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης και πλήθους πιστών. 

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Εφραίμ καλωσόρισε τους δύο προσκεκλημένους Αρχιερείς, αναφερθείς στα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη, ο οποίος έγραψε ότι "μικρό παιδί ακολουθούσα τον πατέρα μου σε λειτουργίες και δεν έφυγε ποτέ μέσα από την καρδιά μου η ευωδία του θυμαριού και του λιβανιού...", τα οποία ερμήνευσε ως Ελλάδα και Ορθοδοξία, και τους υποδέχθηκε λέγων ότι μεταφέρουν στο  νησί των αρωμάτων ευωδίες και αρώματα από την Κρήτη και το Αιγαίο.
  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμης  κ. Ευγένιος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε αρετές των Αγίων, που όλες αρχίζουν με το γράμμα έψιλον, ευαγγελική ζωή, εκκλησιαστικό ήθος, ευψυχία, εγκαρτέρηση, ενότητα, ελευθερία, ελπίδα και τόνισε ότι οι Άγιοι Νεομὰρτυρες, με τη ζωή και το μαρτύριό τους, ανακαλούν όλους εμάς τους Νεοέλληνες στην τάξη από τα ολισθήματά μας, και έναντι του Χριστού και έναντι της καθημερινότητάς μας.

Αύριο το πρωί, στον ως άνω Ιερό Ναό θα τελεσθεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της ιεράς εικόνος των Αγίων.  Εκτύπωση   Email