Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟΝ ΚΤΙΚΑΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ

  Με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β' εορτάσθηκε η Δεσποτικοθεομητορική Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον ομώνυμο εορτάζοντα Ιερό Ναό στο χωρίον Κτικάδος όπου φυλάσσεται και η περιώνυμος Εικόνα της Παναγίας της επιλεγομένης "Μεγαλομάτας".

  Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυιερατικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς Εικόνος της Παναγίας "Μεγαλομάτας" υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και Εφημερίων του νησιού και με τη συμμετοχή του εκπροσώπου του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Ρ/Καθολικών στην Τήνο, του Αντιδημάρχου Τήνου κ. Ιακ. Απέργη, του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου κ. Παν. Κροντηρά, του Λιμενάρχη Τήνου Υποπλοιάρχου ΛΣ κ. Βασ. Αποστολοπούλου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου ΤΚ Κτικάδου κ. Λαυρεντίου Φωσκόλου και πλήθους ευσεβών Χριστιανών.
  Ο Αρχιερατικός Επίτροπος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. κ. Δωροθέου και ευχαρίστησε τον Εφημέριο Πρωτοπρ. Αντώνιο Φώσκολο και την εκκλησιαστική επιτροπή του Ναού για την προετοιμασία της πανηγύρεως, τον Μέγα Ευεργέτη της Ι.Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο διά την ανέγερση της Ενοριακής αιθούσης καθώς και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές.

  Φωτογραφίες: Μιχαήλ Παναγιωτίδης


Εκτύπωση