ΤΡΙΣΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

  Στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, στα Μέγαρα, τελέσθηκε σήμερα Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ , συνιερουργούντων του και Κυριάρχου Επισκόπου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελευσίνος κ. Δωροθέου,με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων και την παρουσία των τα πρώτα φερόντων, του πρώην Υπουργού κ. Μπούρα, του Βουλευτού κ.Σκουρολιάκου, του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων και πλήθους πιστών.

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην θεολογία της Εικόνος, ως μετοχής του ανθρώπου στη ζωή της Εκκλησίας, ως προσώπου, το οποίο εικονίζεται σ' αυτήν, και της προτροπής των εικονιζομένων Αγίων προς τους πιστούς, για τη μίμηση του έργου τους. Τόνισε, επίσης, ότι η Εικόνα εκκλησιοποιεί τους Χριστιανούς και ότι η Εκκλησία, εκτός από τη λειτουργική της γλώσσα, καθοδηγούμενη από το Άγιο Πνεύμα, καθιέρωσε και τη γλώσσα της Εικόνος, ώστε ο Άκτιστος Θεός να γλίνεται προσιτός στους ανθρώπους και διά των αισθητών υλικών στοιχείων, τα οποία ανακαίνισε, ως "καινή κτίση" με την ενανθρώπησή Του.
Ευχαρίστησε δε για την πρόσκληση και συνεχάρη και πάλι τον Σεβασμιώτατο κ. Κωνσταντίνο για τη διακονία και το έργο του, καθώς και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ελευσίνος.
  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας,πραγματοποιήθηκε λαμπρή λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων και της Λάρνακος με τα λείψανά τους, πλαισιουμένη από τη Δημοτική Φιλαρμονική, άγημα Στρατού, τμήμα Προσκόπων, παιδιά των Σχολείων όλων των Βαθμίδων, νέους και νέες με παραδοσιακές στολές.
Επανελθούσης της λιτανείας στον Ιερό Ναό τελέσθηκε Αρτοκλασία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους και ιδιαίτερα τον Προϊστάμενο του Ναού, Πρωτοπρ. Αλέξανδρο Κουργιαλή, Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο Μεγάρων.
  Οι εκδηλώσεις επελέγησαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.Εκτύπωση   Email