ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ

  Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μετέβη το απόγευμα στα Μέγαρα και χοροστάτησε στον Δισαρχιερατικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, Πολυεύκτου, Ανδριανού, Γεωργίου και Πλάτωνος, παρουσία του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγορίου Σταμούλη και πλήθους πιστών, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό και τους πέριξ αυτού αυλίους χώρους και τη συμμετοχή Εφημερίων της περιοχής.

  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος προσεφώνησε και καλωσόρισε το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' , ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην τιμή, που αποδίδει η Εκκλησία στα ιερά Λείψανα και στη Χάρη, που ενοικεί σ` αυτά, την οποία μεταδίδουν στις ψυχές και τα σώματα των προσκυνούντων αυτά, και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Κωνσταντίνο, τον συνεχάρη για το έργο και τη διακονία του και του ευχήθηκε να βρίσκεται πάντα υπό τη σκέπη και την προσευχή των τιμωμένων Αγίων και της Μεγαλόχαρης Παναγίας.
  Στη συνέχεια, στον αύλιο χώρο του Ναού τελέσθηκε η Αρτοκλασία, διά της οποίας ευλογήθηκαν πλείστοι άρτοι, προσφορές των πιστών, κατά το έθος.
  Αύριο, στον ίδιο Ναό θα τελεσθεί Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία.


 

Εκτύπωση