194 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ - ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ

  Το μεσημέρι, κατά το έθος, τελέσθηκε ο Μέγας Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Ευρέσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων του νησιού.

  Προ της ενάρξεως του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτανευτική κάθοδος της αγίας Εικόνος από τον Πανίερο Ναό, προς την Εύρεση, δια χειρών του Σεβασμιωτάτου, αλλά και μαθητών και μαθητριών των Σχολείων.

  Την πομπή πλαισίωσε ο Ιερός Κλήρος, ο Βουλευτής Κυκλάδων και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ι. Βρούτσης, ο Έπαρχος Τήνου κ. Ι. Γιαγιάς, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σ. Ορφανός και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ, Διευθυντής Υπηρεσιών Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Γιαννόπουλος, οι Διευθυντές των Υπηρεσιών, ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος στην Τήνο, οι Πολιτευτές των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, εκπαιδευτικοί και μαθητές όλων των βαθμίδων των Σχολείων της Τήνου, προσκυνητές από τη Χαλκίδα, την Κόρινθο, τα Τρίκαλα, την Αθήνα, τη Σύρο, τη Μύκονο, και άλλες περιοχές, και φιλευσεβείς Τήνιοι.

  Της λιτανευτικής πομπής επικεφαλής ετέθη η περιώνυμη Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ.

  Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός της Ευρέσεως και ευχαρίστησε το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αναμετάδοση.

  Φωτογραφίες: Γεώργιος ΠολυκανδρίτηςΕκτύπωση   Email