Η ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΕΙΟΠΙΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΏΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΥΚΟΝΟΥ

  Στο Πνευματικό Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στο Γουμενιώ (ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Τουρλιανής) με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Πατέρα μας κ. Δωροθέου Β’ ευλογήσαμε σήμερα Κυριακή 29 Ιανουαρίου την Αγιοβασιλειόπιτα των Κατηχητικών μας Σχολείων, παρουσία της κ. Αντιδημάρχου Ειρήνης Γρυπάρη, των γονέων και των μαθητών μας.

  Στην ομιλία του ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, Γενικός Διευθυντής Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου, μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. κ. Δωροθέου Β’, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στην Κατηχητική Διακονία στη Μύκονο, τον Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, Υπεύθυνο του Κατωτέρου Κατηχητικού τμήματος, τους Διακόνους Γεώργιο Κουσαθανά και Γεώργιο Σταλήμερο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Στέλιο Μπρίγγο, την εκπαιδευτικό-Φιλόλογο κ. Μαρουλίνα Λυκούρη, τους γονείς των παιδιών για την πολύτιμη βοήθειά τους και παρότρυνε τους μαθητές να παρακολουθούν ανελλιπώς τις συναντήσεις.

  Ενημέρωσε για τις δραστηριότητες που έχουν τελεσθεί από τους μαθητές, όπως η Χριστουγεννιάτικη εορτή, το καλαίσθητο και πολυσέλιδο ημερολόγιο του 2017 που φέτος ήταν αφιερωμένο στις λαμπρές εκδηλώσεις του πολιούχου Μυκόνου Αγίου Αρτεμίου, παρουσία του εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, του οποίου η έκδοση χορηγήθηκε ως έκφραση ευχαριστίας για την παρουσία των μαθητών, μαθητριών και των νέων στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου μας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης μας κ. Δωρόθεο Β’. Το γλυκοπάζαρο της 28ης Οκτωβρίου, την προσφορά αναμνηστικών για το νέο έτος κλπ. και ενημέρωσε ότι με την χάρη του Θεού και την ευλογία και άδεια του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Δωροθέου Β’, η εκπαιδευτική και ψυχαγωγική πενταήμερη εκδρομή του Κατηχητικού Σχολείου τον Ιούνιο θα είναι στο Παρίσι της Γαλλίας.

  Μετά από κλήρωση η μαθήτρια του Γυμνασίου Μαριτίνα Καμμή κέρδισε το φλουρί της Αγιοβασιλειόπιτας και έλαβε ως δώρο ένα tablet τελευταίας τεχνολογίας ενώ έγινε και δεύτερη κλήρωση μόνο για τους ενήλικες και η κ. Ζωή Ξυδάκη που βρήκε τον «τυχερό» αριθμό, έλαβε μία αγιογραφημένη εικόνα του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου που ήταν προσφορά του καταστήματος Εκκλησιαστικών ειδών «Αρχάγγελος» του κ. Γεωργίου Τσαουσάκη για τα Κατηχητικά μας Σχολεία.

  Στο τέλος της εκδήλωσης ο π. Πέτρος προσέφερε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Δωροθέου Β’ από ένα στυλό σε κάθε μαθητή.


Εκτύπωση