Η ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΕΙΟΠΙΤΤΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΥΡΟΥ


  Σε Αίθουσα Εκδηλώσεων κεντρικού Ξενοδοχείου της Ερμούπολης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα, με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση των μελών τους, η εκδήλωση κοπής της Αγιοβασιλειόπιττας των Ομάδων Συμμελέτης Αγιας Γραφής των Ενοριών Αγίου Νικολάου, Κοιμήσεως, Αναστάσεως, Αγίου Γεωργίου και Αγίου Κωνσταντίνου Ερμουπόλεως, με κεντρική Ομιλήτρια την Υπεύθυνη των Ομάδων κα Αλεξάνδρα Φετουρή.
Ομίλησαν επίσης οι υπέυθυνοι των Ομάδων Συμμελέτης Αγίας Γραφής των Ι. Ναών Αγίου Νικολάου και Αναστάσεως, Αρχιμανδρίτες Βενέδικτος Φραγκογιάννης και Νικόλαος Γαβαλάς, αντίστοιχα, του Υπευθύνου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως, Αρχιμ. Αλέξανδρου Τσιουχάρη απουσιάζοντος για λόγους υγείας στην Αθήνα.

  Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου μετέφερε το χαιρετισμό και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', ενω χαιρετισμούς απηύθυναν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Δαδάος εκ μέρους του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημ. Κοσμάς, εκ μέρους του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού.
  Την εκδήλωση πλαισίωσαν το Λύκειο Ελληνιδων Σύρου, με παραδοσιακούς χορούς, ο Χορός των Ιεροψαλτών, που απέδωσε ύμνους, εόρτια άσματα και κάλαντα, και τα παιδιά του Κατηχητικού ΣΧολείου Γενέσεως τηε Θεοτόκου Χρούσσων, τα οποία παρουσίασαν μικρό θεατρικό δρώμενο.
Στο τέλος, διενεμήθηκαν ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' προς τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων και τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Χρούσσων και κληρώθηκαν δώρα, τα οποία προσέφεραν το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως, τα Supermarkets ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και ΒΙΔΑΛΗΣ, τα Καταστήματα Παγώνη και Αντωνακάκη και ο κ. Κωνστ. Νομικός.Εκτύπωση   Email