ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β' ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ κ. ΤΙΜΟΘΕΟ

Στην Καρδίτσα μετέβη εχθές το βράδυ ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' και σήμερα το πρωί συνιερούργησε στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνατιος, μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, του και άγοντος τα ονοματήριά του, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Καισαριανής κ. Δανιήλ, του χοροστατήσαντος κατά την Ακολουθία του Όρθρου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφησίας κ. Κυρίλλου, Λαγκαδά κ. Ιωάννη και Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου,του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου από του ιερού Βήματος συνευχομένου.
Το θείο λόγο εκήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμφιλόχιος.
Η πολυάριθμη χορεία ιερέων και διακόνων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, οι τα πρώτα φέροντες και το πλήθος του πιστού λαού, που κατέκλυσε το Ναό ευχὴθηκαν στο Σεβασμιώτατο κ. Τιμόθεο μακροημέρευση και καρποφόρο Αρχιερατική διακονία.
Σημειώνεται ότι ιερός συνεκτικός δεσμός μεταξύ των Ιερών Μητροπόλεων Σύρου και Θεσσαλιώτιδος είναι η μυρόβλυτη τιμία Κάρα του Αγίου Οσιομάρτυρος Νικολάου, του εν Βουνένοις, η οποία φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου, στις Ώρες της Άνδρου.Εκτύπωση   Email