ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ


  Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στα Ιωάννινα. επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, του και άγοντος τα ονοματήριά του Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β', ο οποίος έφθασε στα Ιωάννινα το μεσημέρι, προκειμένου να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο κ. Μάξιμο.
  Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στα τρία χαρακτηριστικά, τα οποία προσδίδει ο ιερός υμνογράφος στον Άγιο Μάξιμο, ως Όσιο, Μάρτυρα και Ομολογητή, ομιλήσας, με θεολογικό λόγο, για το ασκητικό ήθος της Εκκλησίας, καρπός του οποίου είναι, μέσα από την ασκητικη εμπειρία, η αγάπη προς τον άνθρωπο και, διά του ανθρώπου, προς το Θεό, έτσι όπως τη δίδαξε και τη βίωσε και ο εορταζόμενος Άγιος, και, τέλος, ευχήθηκε προς τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, ειπών ότι και εκείνος,με ασκητικό ήθος και αγάπη προς τον συνάνθρωπο διαποιμαίνει το λαό, που του εμπιστεύθηκε η Εκκλησία και μεριμνά για τις πνευματικές και καθημερινές του ανάγκες.
  Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο ιερός Κλήρος και ο λαός ευχήθηκαν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους στην αίθουσα του Θρόνου, στο παρακείμενο Επισκοπείο.
Κατά τη μετάβασή του από τη Θεσσαλονίκη προς τα Ιωάννινα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', διερχόμενος από τα Γρεβενά, πραγματοποίησε φιλάδελφο επίσκεψη στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ.


Εκτύπωση