ΤΟΝ ΕΟΡΤΙΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΠΗΓΗ" ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ ΤΕΛΕΣΕ ΑΠΟΨΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β'

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τέλεσε απόψε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, Παρεκκλησίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως, στην ειδιλιακή θέση "ΠΗΓΗ" της Άνω Σύρου.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναφέρθηκε σε τρεις χαρακτηρισμούς, που αποδίδει η ιερά υμνωδία στον Άγιο Αθανάσιο, αποκαλώντας τον "καλό ποιμένα", "στερρόν Αθανάσιον" και "πρόμαχον της πίστεως", αναπτύξας αυτούς και προέτρεψε τους πιστούς να υπεραμύνονται της πίστεως και να παραμένουν στερροί, δυνατοί και ακλόνητοι στις πατρώες παραδόσεις, αναφερθείς και στη θεολογία του συνεορταζομένου Αγίου Κυρίλλου περί του προσώπου της Θεοτόκου.

Συνεχάρη δε και ευχαρίστησε τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναού για τη μέριμνά τους προς τον Ιερό Ναό και τα προσκτίσματά του.
Τέλος, παρετέθη στους εκκλησιασθέντες, και εξ αφορμής και της παρουσίας των Στερεοελλαδιτών Σύρου, που τιμούν ως Προστάτη τους τον Άγιο Αθανάσιο, μικρή δοχή.Εκτύπωση   Email