ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

  Σε κατάμεστη κεντρική αίθουσα Εκδηλώσεων της Ερμούπολης, πραγματοποιήθηκε απόψε η εκδήλωση, που διοργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, η Ιερά Μητρόπολη για την ευλογία της πίττας του Αγίου Βασιλείου για τους συνεργούς στο διοικητικό,κοινωνικό και ποιμαντικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως της Σύρου, με σύντομη ενημερωτική ομιλία του Συριανού Επιστήμονα μαιευτήρα, ενδοσκοπικού χειρουργού, γυναικολόγου, κ. Στεφάνου Χανδακά, σχετικά με την πρόληψη για ασθένειες που προσβάλουν την γυναίκα , με εγκάρδιους χαιρετισμούς και συγχαρητήρια για το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη και το Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιο Μαραγκό, παρουσία των Εφημερίων της Σύρου, Εκκλησιαστικών Επιτρόπων, Ιεροψαλτών, Κατηχητών και Κατηχητριών, των εργαζομένων στο διοικητικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, Περιφερεικών και Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων του Στρατού και των Σωματων Ασφαλείας.

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' έκανε ένα σύντομο απολογισμό του επιτελεσθέντος το 2016 έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του και ευλόγησε την πίττα του Αγίου Βασιλείου, που κατά τοέθος, έκοψε η θυγατέρα του κ. Χανδακά, Αλεξάνδρα, με την παρουσία των παιδιών των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως, που ήταν εκεί, προς τα οποία ο Σεβασμιώτατος διένειμε δώρα.
Κατακλείων την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´, εξ αφορμής της ομιλίας του κ. Χανδακά, για την απόκτηση τέκνων, τόνισε χαραρακτηριστικά ότι "μπορεί να μην απέκτησα  κατα σάρκα οικογένεια, ο Θεός, όμως, μου χάρισε μια μεγάλη οικογένεια, όλους εσάς, τους καλούς  συνεργάτες μου, και γι αυτο, χαίρω σαν πατέρας"!

  Την εκδήλωση κατέγραψαν ολα τα Μ.Μ.Ε της Σύρου. 
  Η Εκδήλωση επελέγη με παραδοσιακό Μουσικό Πρόγραμμα.Εκτύπωση   Email