Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β' ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΠΙΤΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ

Αμέσως μετά την άφιξή του στη Σύρο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μετέβη στο ΚΑΠΗ Ερμουπόλεως, γενόμενος δεκτός με εγκάρδιες εκδηλώσεις αγάπης από τους παρισταμὲνους και ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα.
Προηγουμένως, ομίλησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Χαρίτος, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και ευχαρίστησε εγκαρδίως την Ιερά Μητρόπολη για το προσφερόμενο απ` αυτήν κοινωνικό έργο.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ευχετήρια προσλαλιά του είπε ότι "δεν υπάρχουν γέροντες, αλλά άνθρωποι, που πέρασαν μεν τα χρόνια, αλλά έχουν νεανική την καρδιά, γιατί, όπως λέει ο λαός μας, ο άνθρωπος δεν γερνάει όταν ασπρίζουν τα μαλλιά του, αλλά όταν μαυρίζει η καρδιά του", και προέτρεψε όλους να είναι ειρηνικοί, γεμάτοι αγάπη, τους ευχήθηκε να παραμένουν ζωντανοί και θαλλεροί και τους ευχαρίστησε για τα όσα έχουν προσφέρει στη ζωή και την κοινωνία.
Στη συνέχεια, ομίλησε ο Αξιότιμος Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ.Γεώργιος Μαραγκός, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου για την κοινωνική μέριμνα, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, για θέματα κοινωνικής προνοίας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δημιουργία μόνιμης βάσης αεροδιακομιδών στη Σύρο, χαρακτηρίζοντάς την ως μία μεγάλη και σημαντική εξέλιξη στον τομέα της προστασίας και διαφυλάξεως της υγείας των κατοίκων της Σύρου και των άλλων νησιών.
Ομίλησε, ωσαύτως, και ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παύλος Χρυσαφίδης, ο οποίος ευχήθηκε στους παρισταμένους και τόνισε ότι τό έργο που επιτελούν τα ΚΑΠΗ δεν είναι προσφορά προς τους ηλικιωμένους, αλλά δικαίωμά τους, λέγοντας ότι οφείλουμε όλοι να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, όταν υπάρχουν παραλείψεις.
Η Εκδήλωση έκλεισε με τα Κάλαντα από χορωδεία κυριών και την παρουσίαση μικρού θεατρικού δρώμενου από τέσσερα μέλη του ΚΑΠΗ, με θέμα εμπνευσμένο από την καθημερινή ζωή.Εκτύπωση   Email