«ΔΕΝ ΧΩΡΑΤΕ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ, ΧΩΡΑΤΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ»

  Αυτά τα λόγια απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ καταφανώς συγκινημένος από την αθρόα προσέλευση των Χριστιανών η οποία δημιούργησε το αδιαχώρητο καθώς προσέτρεξαν όλοι από τις εσχατιές έως την πόλη της ιεράς νήσου Τήνου απόψε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη για την ευλογία της Αγιοβασιλειόπιτας στην αίθουσα εκδηλώσεων «Νικόλαος Γύζης» του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού για την είσοδο στο ημερολογιακό έτος 2017.

   Ο Σεβ. στην ομιλία του ευχαρίστησε τους Ιερείς, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες, τους Διακονητές, τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, τους συνεργούς στο έργο της φιλανθρωπικής δράσεως, και τους είπε: «Εσείς είστε οι συνοδοιπόροι μας. Σε αυτόν τον δρόμο της διακονίας, κανείς δεν μπορεί να περπατά μόνος του, χρειάζονται συνοδοιπόροι και συνκηρυναίοι, και αυτοί είστε εσείς που μοιράζεστε μαζί μας τις χαρές αλλά και τις δοκιμασίες της καθημερινότητος». Ευχαρίστησε τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, τις προοδοιπορήσασες Διοικούσες Επιτροπές και ευχήθηκε σε όλους δια το νέο έτος.
  Στην εκδήλωση ήσαν ο Έπαρχος Τήνου κ. Ι. Γιαγιάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Κ. Βιδάλης, η Επιστημονική Διευθύντρια Κ.Υ Τήνου Ελισάβετ Μπαλταρέτσου ,  ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ν. Γκύζης, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, οι προοδοιπορήσαντες Αντιπρόεδροι κ. Ευ. Γκύζης και κ. Ι. Πολατσίδης, προοδοιπορήσαντες και διατελέσαντες Επίτροποι, οι Διευθυντές των Υπηρεσιών του Λιμεναρχείου, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
  Οι Ιεροψάλτες απέδωσαν τους εκκλησιαστικούς ύμνους ενώ η ενόργανη παιδική χορωδία υπό τη διεύθυνση του Μουσικολ. Εκπαιδευτικού κ. Αλ. Χατζίρη απέδωσε τα παραδοσιακά κάλαντα.
  Ο Αρχιερατικός Επίτροπος ανέγνωσε μια λίστα όλων όσων συνεργούν, βοηθούν και στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας στην Τήνο τους οποίους εγκαρδίως ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος ειπών: «Ιδιαιτέρως ευχαριστώ το Ιερό Ίδρυμα και τη στήριξη με την προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολη και το φιλανθρωπικό της έργο και όλους όσους διακονείτε με πολλή αγάπη και στηρίζετε τον Έρανο Αγάπης και Φιλαδελφείας ώστε η Ιερά Μητρόπολη να μπορεί να ανταποκριθεί στα πάρα πολλά αιτήματα σήμερα τα οποία υποβάλουν οι συνάνθρωποί μας». Κυρίως δε ζήτησε από όλους να στηρίζουμε τους άλλους με αγάπη και με σύνεση και με πνεύμα φιλαδελφείας και φιλαλληλίας και κατανοήσεως.
  Ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή για την εκδήλωση ήταν η τιμητική διάκριση με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου στους διατελέσαντες επί τριακονταετία και πλέον εκκλησιαστικούς επιτρόπους σε ενορίες του νησιού, οι οποίοι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση παρέλαβαν το μετάλλιο και προς τους οποιους ο Σεβ. ευχήθηκε πολλά έτη και να είναι και ένα παράδειγμα για τους νεότερους.
  Ο Μητροπολίτης βλέποντας τη συμμετοχή του πλήθους είπε:
 - Αυτές οι στιγμές φέρνουν στο μυαλό μου τα λόγια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου: «τα προβλήματα δεν λύνονται με υψωμένες γροθιές αλλά με ενωμένα χέρια».
  Εν συνεχεία διενεμήθησαν σε όλους εκτός από την Βασιλειόπιτα και ένα επιτραπέζιο ημερολόγιο του Ιερού Ιδρύματος, το οποίο έχει επιμεληθεί ο κ. Ιωάννης Πολατσίδης και είναι αφιερωμένο στον πνευματικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό δεσμό μεταξύ Ρωσίας και ιεράς νήσου Τήνου, διά των περίτεχνων ιερών εικόνων και σκευών Ρωσικής προελεύσεως τα οποία φυλάσσονται στους Ι.Ναούς και τα Κειμηλιοφυλάκια του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας.

  Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού.


 


Εκτύπωση   Email