ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ, ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ, ΥΙΟΥ ΙΕΡΕΩΣ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ & ΤΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ, ΕΓΓΑΜΟΥ & ΠΑΤΡΟΣ ΕΝΟΣ ΤΕΚΝΟΥ

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου και τέλεσε τη σε Διάκονο Χειροτονία καταγομένου από τη Μύκονο, υιού Ιερέως, Πτυχιούχου Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ΤΕΙ Συντηρητών Έργων Τέχνης, Εγγάμου και πατρός ενός τέκνου, με τη συμμετοχή του πατρός του χειροτονηθέντος, Πρεσβ. Κωνσταντίνουτ Σταλίμερου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μυκόνου και Πρωθιερέως του Ναού, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, του Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη και των Διακόνων.

  Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β΄ υπέμνησε στον χειροτονούμενο τις παραγγελίες του Κυρίου, διά των αδιαψεύστων χειλέων του, ότι "δεν ήρθε στον κόσμο για να διακονηθεί, αλλά για να διακονήσει και ότι όποιος Τον διακονεί, θα τιμηθεί από τον Πατέρα Του".
  Του υπέδειξε, επίσης, να διακονήσει την Εκκλησία με ταπείνωση και υπακοή, όπως εδίδαξε και ο Κύριος, ο Οποίος "εταπείνωσεν εαυτόν μορφήν δούλου λαβών και εγένετο υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού", και του ευχήθηκε υγεία καιμακροημέρευση και καλλίκαρπη διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου.
  Συνεχάρη τον πατέρα του και τη Διακόνισσα, η οποία είναι Ορθόδοξη Γαλλίς υπήκοος και εκθύμως προσυπέγραψε για τη χειροτονία του συζύγου της, και παρεκάλεσε τον Πρωθιερέα του Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγιάς, στον οποίο θα διακονήσει, να τον περιβάλλει με την αγάπη του.
Στον νεοχειροτονηθέντα ευχήθηκε και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Μεράς, Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης.
  Παρ' ότι καθημερινή, ο Μητροπολιτικός Ναός της Μυκόνου είχε κατακλυσθεί από τους πάντοτε για την ευσέβειά τους διακρινομένους Μυκονίους, οι οποίοι, αναφωνούντες το "άξιος" επεκύρωσαν την έξωθεν καλή μαρτυρία του χειροτονηθέντος.

Στη συνέχεια, ευλογήθηκε η Βασιλειόπιττα των Κύκλων Συμμελέτης Αγίας Γραφής της Ενορίας.


 


Εκτύπωση   Email