Εκτύπωση

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στη Χώρα Φολεγάνδρου, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', με τη συμμετοχή των δύο Εφημερίων της νήσου, Πρωτοπρεσβυτέρων Κωνσταντίνου και Παναγιώτου, παρουσία των τοπικών Αρχών και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ομιλία του αναφέρθηκε στα σημαντικά μηνύματα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, της παραβολής του Ασώτου, προσκαλώντας τους Χριστιανούς να μην επιτρέπουν να αλλοιώνεται και μεταμορφώνεται το φωτεινό πρόσωπό τους, σαν το πρόσωπο του κουρασμένου και απογοητευμένου νέου της παραβολής, που, όμως, είχε τη μεγάλη αρετή της αυτογνωσίας και τη δύναμη, να μη χαθεί, αλλά να γυρίσει στο πατρικό σπίτι και να ομολογήσει με ειλικρίνεια  τις άτακτες πράξεις του. Προσέθεσε δε ότι είναι χειρότερο αμάρτημα η μεμψιμοιρία και η απογοήτευση για τη συναίσθηση των αμαρτιών μας, αν μας εμποδίζει να επιστρέψουμε στον οίκο του Πατέρα μας. Δεν αρκεί να αφυπνισθούμε, χρειάζεται να βρούμε και να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε σε Πνευματικούς τους Ιερείς της Φολεγάνδρου, προτρέποντας τους πιστούς να ανακουφίζονται από τα βάρη της ψυχής τους, εναποθέτοντάς τα στο πετραχείλι του Πνευματικού.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' αναχώρησε προς Πειραιά και αύριο το βράδυ θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.