Εκτύπωση

Εξάμηνο μνημόσυνο του κεκοιμημένου εικονοφύλακος του Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας Τήνου Νικολάου Βιδάλη τέλεσε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β' συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπραζαβίλ & Γκαμπόν (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Παντελεήμονα τον Τήνιο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό  και τους Κληρικούς και Διακόνους του Ιερού Ιδρύματος, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Τήνου κ. Σ. Ορφανού, του Επάρχου Τήνου κ. Ι. Γιαγιά, του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παν. Κροντηρά, του Αντιπροέδρου και των μελών της Διοικούσης το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Επιτροπής, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων κ. Ι. Παπαδημητρίου, του επί τιμή Αντιπροοέδρου κ. Ευ. Γκύζη και του διατελέσαντος Ανιπροέδρου κ. Ι. Πολατσίδη, του επί τιμή Δημάρχου κ. Σάββα Απέργη και διατελεσάντων Επιτρόπων,  του Δ.Σ. και των μελών του Συλλόγου Τακτικών Υπαλλήλων του ΠΙΙΕΤ, κατοίκων των Δύο Χωριών Τήνου  και πλήθους ευσεβών Χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα χαρίσματα με τα οποία ήταν κεκοσμημένη η προσωπικότητα του αοιδίμου εικονοφύλακος και ότι έως και σήμερα Επίσκοποι, Ιερείς και προσκυνηταί επισκεπτόμενοι το Ιερό Ίδρυμα αναμιμνήσκονται με λόγους επαινετικούς τον ενάρετο και ευσεβή νέο.

Ο Σεβ. μετέφερε τις ευχές και της Διοικούσης Επιτροπής και του Συλλόγου των Τακτικών Υπαλλήλων του Ιερού Ιδρύματος στους γονείς, τα αδέλφια και του οικογενείς του ειπών "αδιαλείπτως είναι στην προσευχή μας".

Μετά ταύτα, παρετέθη η καθιερωμένη δοχή στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ιδρύματος εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής και του Συλλόγου Τακτικών Υπαλλήλων του ΠΙΙΕΤ.