Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ Β' ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ Ι.ΕΙΚΟΝΟΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου "Ευαγγελιστράκι" στην περιοχή των Υστερνίων μεταφέρθηκε λιτανευτικώς το πρωί η αγία Εικόνα από τον Πανίερο Ναό του ΠΙΙΕΤ, δια χειρών του Σεβ. κ. Δωροθέου Β', με την συνοδεία των Ιερέων, του κ. Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, του επί τιμή Αντιπροέδρου και των μελών της Διοικούσης Επιτροπής.

Προ των πυλών του Ναού υπεδέχθησαν την αγία Εικόνα οι συγκεντρωθέντες πιστοί και η Ηγουμένη και Μοναχές της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου.

Την Θεία Λειτουργία παρηκολούθησαν και οι Εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πύργου, προς τους οποίους ο Σεβ. απηυθύνετο ερμηνευτικώς για τα λειτουργικώς τελούμενα.

Ο Σεβ. στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θαυμαστό γεγονός της διασώσεως της αγίας Εικόνος 18 Δεκεμβρίου 1842 και στις πολλές ευεργεσίες της Παναγίας προς κάθε άνθρωπο που προστρέχει στην μεσιτεία Της και προέτρεψε τους πιστούς να εντείνουν την προσευχή τους για όσους σήμερα αναζητώντας ελπίδα και ειρήνη ταλαιπωρούνται και βασανίζονται σε όλες τις γωνιές της γης και ιδιαιτέρως στη γειτονική μας Ανατολή.

Συνεχάρη τους Εκπαιδευτικούς και τα παιδιά και όλους όσους συνευχήθησαν, μεταξύ των οποίων και ο Έπαρχος Τήνου και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο επί τιμή προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας στην Τήνο, και σε όλους ευχήθηκε επί τη επιούση εορτή των Χριστουγέννων.

Εν συνεχεία λιτανευτικώς η αγία Εικόνα επέστρεψε πάλι στο Ιερό Ίδρυμα.

Τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού της Ευαγγελιστρίας.

Την όλη φροντίδα της πανηγύρεως είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού


Εκτύπωση   Email