ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β' ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ

Στη Σίφνο, μέσω Πειραιώς, μετέβη εχτές ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', ο οποίος, άμα τη αφίξει του, μετέβη στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό,με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου, παρουσία του Δημάρχου και Επάρχου Σίφνου, του Προέδρου και Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους Σιφνίων, οι οποίοι προηγουμένως, κατά το επιχώριο έθος, είχαν συνοδεύσει την Εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος από το σπίτι του "πανηγυρά", όπου καθ` όλη τη διάρκεια του έτους εφυλάσσετο, προς τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Σήμερα ιερούργησε στον ως άνω Ιερό Ναό ,συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς της νήσου, παρουσία των τα πρώτα φερόντων σ` αυτό, διδάσκαλοι και μαθητές των Σχολείων και πλήθος Σιφνίων πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αίρεση και τους αιρεσιάρχες, που ανέκαθεν απειλούν την αλήθεια της Εκκλησίας, στην επιφυλακή, που πρέπει να έχουμε σήμερα όλοι  για να διαφυλάσσεται η πίστη και να περιφρουρούνται οι πιστοί με προσευχή και την προσοχή από τις ετεροδιδασκαλίες και τις φωνές όσων προσπαθούν να τους απομακρύνουν από την ορθόδοξη πίστη.

Τέλος, συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βρύσης, Αρχιμ. Ιωαννίκιο Λαμπρινό. και τούς συνεργούς του για τη λαμπρότητα του Ναού και την επιφυλαχθείσα προς αυτόν υποδοχή,τους διδασκάλους, οι οποίοι, παρ` ότι Σάββατο, εκκλησιάστηκαν μαζί με τους μαθητὲς τους, και όλους τους παραστάντες πιστούς,προς τους οποίους ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα.

Επηκολούθησε μικρή λιτάνευση των Εικόνων Παναγίας Χρυσοπηγής και Αγίου Σπυρίδωνος.  

Εν συνεχεία, θα μεταβεί στη Σαντορίνη και εκείθεν, αεροπορικώς, στην Αθήνα, και την Κυριακή, με την άδεια και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β', θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως και θα τελέσει μνημόσυνο φιλογενούς Μυκονίας.

Το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.


Εκτύπωση   Email