Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ ΣΤΗN ΠΕΡΙΟΧΗ "ΑΝΩ ΜΕΡΑ" ΜΥΚΟΝΟΥ

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στο ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Παταπίου, στην Άνω Μερά Μυκόνου, όπου ιδιαιτέρως τιμάται ο Όσιος, με τη συμμετοχή πλήθους Μυκονίων, χοροστάτησε απόψε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , ο οποίος στο κήρυγμά του ανέφερε μεταξύ άλλων: 

"....Ο στόχος της ζωής του ανθρώπου είναι μία υψηλή κορυφή, στην οποία άλλοι φθάνουν, άλλοι την προσεγγίζουν λίγο χαμηλότερα, άλλοι προσπαθούν, αλλά δεν επιτυγχάνουν... Σε αυτή την ορειβασία, όμως, ο Θεός δεν εκτιμά τόσο το αποτέλεσμα, όσο την προαίρεση. Το άριστο, βέβαια, και επαινετέο είναι να κατακτήσει  την τελειοτάτη κορυφή,  όπως το κατόρθωσε ο Όσιος Πατάπιος, τον οποίο και παρακαλούμε σήμερα να μας ενισχύσει σ` αυτή μας την προσπάθεια προς διαρκή ανύψωση, κάτι που συνθέτει και το μήνυμα των Εορτών, που έρχονται, ότι δηλαδή, ο Χριστός έγινε άνθρωπος, για να επαναφέρει τον άνθρωπο στην τελειότητα και στην όντως ζωή!..."   

Ακολούθως και κατά το έθος εψάλησαν τα Εγκώμια του Οσίου, ποίημα του αοιδίμου Μητροπολίτου Πατρών Νικοδήμου.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Προνοιάρχης του ιερού Παρεκκλησίου, Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης και οι οικογενείς του, προσέφεραν σε όλους παραδοσιακή δοχή.


Εκτύπωση   Email